Avui us volem parlar del què popularment es coneix com la “caixa tonta”, la televisió. Etimològicament ve dels mot grec “tele”, lluny i de la paraula llatina “visionem”. És la què tècnicament es coneix com a sistema per la transmissió i recepció d’imatges en moviment i so a distància que fa servir un mecanisme de difusió. La transmissió es pot fer mitjançant ones de ràdio, per xarxes de televisió per cable, televisió per satèl.lit o IPTV. El receptor de les senyals és el televisor.
La televisió és el mitjà de comunicació de masses per exel.lència, i tot i la seva lògica evolució paral.lela a l’evolució de les noves tecnologies, també ha fet cambiar els hàbits a l’hora de veure-la. Als seixanta, era l’excusa perfecte per reunir a tota la familia a davant de la petita pantalla. Ara podem veure la televisió fins i tot a través de la pantalla de l’ordinador o d’un smartphone.
Parlem de televisió amb un dels crítics i analistes més reconeguts d’aquest mitjà, en Ferran Monegal, crític de televisió del diari El periódico des del 1993 i director i presentador del programa Telemonegal a Barcelona Televisió des de setembre de 2003. També col·labora al programa “Júlia en al Onda, a Onda Cero.

Share →

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *