Avui el filòsof Josep Muñoz-Redón ens proposa que aprenguem a meditar. Per fer-ho comença manllevant el pensament del filòsof Marc Aureli que diu que es desperta per dur una tasca propi d’una persona: delectar-nos i per ser actius. En la vida quotidiana, segons Muñoz, el filòsof Marc Aureli fa una filosofia passiva que està molt al moll de nosaltres i la filosofia n’ha begut durant molts any si és necessari saber què ens vol dir. Aquesta filosofia, l’estoicisme, és un tipus de filosofia pessimista que ens esmorteeix però des de fa molts anys la filosofia n’ha begut i és necessari entendrela Diu, per exemple,  diu  que la percepció sensorial és tèrbola, la fama és incerta i només ens pot ajudar la filosofia (acceptar que les coses s’esdevenen). També hauria de consistir en transformar allò que no ens agrada i que s’ha reivindicat en l’anomenada filosofia pràctica.La modernitat revindica una forma pragmàtica del conreu del pensament arrelat amb la vida quotidiana amb l’objectiu d’aconseguir l’autodomini.

Share →

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *