La pregunta desconcertant d’avui té a veure amb el què ens tindrà pendents al llarg de bona part del matí, la loteria….en concret volem saber què enteneu vosaltres per ATZAR. Què és l’atzar, paraula que ve de l’àrab az-zahr, dau, joc de daus. En sentit ampli, és sinònim de casualitat o d’accidental, quan es parla en general, o de sort quan es parla de successos que poden ser «bons» o «dolents» per a algú. Pròpiament, anomenem «atzar» a la incertesa o indeterminació d’un succés
En matemàtica la teoria de la probabilitat s’ocupa dels fenòmens atribuïbles a l’atzar. Per això contactem amb el professor del departament de matemàtiques de la UAB en probabilitats i processsos estocastics en Josep Lluís Solé.

Tagged with →  
Share →

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *