Avui us parlarem d’una iniciativa que té el seu orígen en la malatia en la filla de la Maite Fruitós, la Maria qui, amb 18 anys li van diagnosticar un càncer d’un dia per l’altre, pel què van estar lluitant durant més de dos anys. Ella va morir, després d’una lluita exemplar. La Maria va ser una malalta moltespecial, tenia un lema de quan va enmalaltir, Báilale a la vida. Aquesta era la frase que sempre es repetia en els mals moments. A la seva mare li van enviar moltes cartes d’amics, i persones que l’havien conegut, molt o poc i va veure que hi havia una necessitat de comunicar-se Tot plegat va acabar prenent forma d’una pàgina de facebook on volcava tot el què rebia, de cartes i amics, de persones que l’havien conegut poc i on totes elles es podien expressar i del què escrivia ella com l’ajudava. Després fins i tot un escriptor basc, Iñaki Nazabal va escriure-li una cançó…Báilale a la vida va anar prenent cos en una associació a partir de la qual han anat sorgint projectes. Tot el recaptat es destina a associacions que lluiten contra aquesta malatia.

Ens acompanya la Maite Fruitós i l’Iñaki Nazábal,poeta, escriptor i filòsof, és el creador de la lletra de la cançó. La música la va fer un dels professors de música de la Maria, en Miquel Àngel Maestro, director del conservatori de Sabadell, que ens la va composar i regalar, en homenatge a ella.

Share →

One Response to Báilale a la vida

  1. […] (clickar sobre la imatge o aquí per accedir a l’entrevista) […]

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *