Avui afegim dos dialogants més per conversar sense interferències sobre un tema, sovint una disjuntiva, que en definitiva marca la nostra actitud vital: l’Optimisme o el Pessimisme.
Dos professionals d’àmbits diferents amb una trajectòria que els situa en punts de partida en certa manera oposats, segons la nostra percepció, en relació al tema que ens disposem a tractar avui.
Tots dos són persones apassionades del seu ofici, i de la comunicació. Per això els proposem debatre, com a punt de partida, sobre l’optimisme com a actitud vital per tirar endavant, i el pessimisme, com a resposta a tants missatges negatius que es desprenen dels mitjans.
Podríem dir que el pessimisme està lligat a la por. I que en l’actualitat vivim en una situació de por generalitzada causada pel bombardeig de males notícies.
Però al marge de la realitat que ens envolta, en general, diferents estudis diuen que el pessimisme és més genètic que l’optimisme.
El professor Sebastià Serrano ens alerta de que quan el pessimisme penetra en una col·lectivitat -com succeix ara- pot trigar dècades a desaparèixer del nostre imaginari.
Ens acompanya FERRAN RAMON-CORTÉS, economista, consultor i actualment professor de comunicació personal….. Col·labora habitualment en diversos mitjans de comunicació i autor de set llibres que tracten del comportament humà. L’últim, La isla de los cinco faros. Cómo mejorar nuestra comunicación y hacerla más memorable”, que en pocs mesos ha vist la seva tercera edició. Títols tots ells que fan pensar en una actitud optimista davant de la vida.
També és amb nosaltres MIQUEL PORTA PERALES, enginyer tècnic químic de formació, llicenciat en Filosofia i Lletres, articulista als diaris ABC i El Punt, crític literari, comentarista radiofònic…Autor de diversos llibres, entre ells ADÉU AL NACIONALISME, SI UN PERSA VIATGÉS A CATALUNYA i LA TENTACIÓN LIBERAL. És una persona força mediàtica, un opinador singular amb una agudesa crítica no exempta d’ironia, a qui hem atribuït la visió més pessimista de la realitat.

Share →

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *