Aquesta és la pregunta desconcertant que ens plantegem avui, l’insult, entès com a aquella paraula o expressió que utilitzem per fer mal o ofendre a la persona a qui el dirigim.
Per trobar resposta a la pregunta desconcertant d’avui contactem amb Pau Vidal, filòleg, traductor i escriptor. Guanyador dels premis Documenta 2002 per la seva primera obra Homeless, Premi de Literatura Científica (2006) per la novel.la Aigua Bruta. La seva darrera obra, Fronts oberts li va valgdre el Premi Marià Vayreda 2011. El seu protagonista principal és el filòleg-detectiu Miquel Camiller, cognom en homentatge a Camilleri, de qui Pau Vidal n’ha traduït al català la seva bibliografia. De l’italià Vidal també ha traduït obres d’Antonio Tabucchi, Roberto Saviano i d’Erri de Luca. La seva tasca en aquest àmbit ha estat reconeguda amb el premi Jaume Vidal Alcover de traducció 2011-2012. També es dedica a l’enigmística, gènere del què ha publicat diversos reculls de mots encreuats amb Màrius Serra com ara el més recent “Els 65 crucigrames per tenir sort” de Màrius Serra i Pau Vidal”. Des del juny de 1992 es fa càrrec dels encreuats de l’edició catalana del diari El país.

Tagged with →  
Share →

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *