Les darreres dècades han estat fecundes en la generació de talent professional sorgit de les universitats del país. La democratització dels estudis universitaris, l’augment del nivell de vida mitjà, la millor formació bàsica, la incorporació de les dones al mercat laboral, han estat elements fonamentals per entendre el valor social de les universitats.
Ara la crisi i l’economicisme imperant sembla voler revertir el camí endegat i profitós. El pla de Bolonya va ser un primer pas en aquest sentit, la imposició de la competitivitat com a valor fonamental, l’arraconament de les humanitats, les dificultats d’accés amb l’increment de les taxes i un cert desprestigi associat sobretot a la Universitat pública, resulten símptomes preocupants d’un canvi de model.
Avui compartim conversa amb el rector en funcions de la Universitat de Barcelona, juntament amb l’Autònoma, situada entre les 200 millors del món, 148 la central i 178 l’autònoma, tot i que els rànquings sempre generen una considerable polèmica.
El proper 22 de novembre el nostre convidat opta a la reelecció com a Rector de la Universitat de Barcelona, competint amb Joaquim Gutiérrez Fruitós, degà de la facultat de Biologia i els catedràtics Josep Antoni Bombí i Victoria Girona.
Conversem a l’espai Maneres de viure i pensar amb el doctor en filosofia i ciències empresarials DÍDAC RAMÍREZ.

Share →

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *