Motors a punt que comencen a moure la gran maquinària del Gran recapte dels aliments que organitza cada any la Fundació banc dels Aliments amb la complicitat d’una gran part de la ciutadania. Entitats, empreses i persones anònimes fan possible un dels actes solidaris més importants. L’objectiu enguany igualar, com a mínim, les mil tones d’aliments que es van recollir en l’edició passada.
Els dies 30 de novembre i 1 de desembre a més de 800 punts repartits per tot catalunya es podran fer aportacions d’aliments. També es podran aportar aliments on line a través del lloc web del Bancs dels Aliments i també a través dels caixers automàtics i canals electrònics de La Caixa per fer donacions econòmiques. I un any més La Xarxa es vol sumar a aquesta iniciativa perquè ens sembla indispensable. Donem el tret de sortida des d’ara mateix a la campanya de captació de voluntaris, l’any pasat van ser 7 mil persones les que van apuntar-se a aquesta activitat.El dia 1 de desembre des de les 8 del matí serem al mercat de La Concepció fent una edició especial de Maneres de viure.

Més de 500 mil persones a Catalunya passen fam i entre tots podem fer que les coses canviïn.
Avui ens acompanyen tres persones que col.laboren molt activament amb el banc dels aliments.
La Roser Brutau, és membre del patronat de la Fundació i s’encarrega de les relacions institucionals, de convèncer la gent que això val la pena. Hi col.labora des de fa 13 anys
També és amb nosaltres la Sabine Hindersin. Ella fa un parell d’anys va començar a col.laborar el dia del Gran recapte i des d’aleshores shi ha enganxat. S’encarrega de la coordinació dels voluntaris i dona un cop de mà a l’àrea de comunicació.
I en Vicenç Viñas, un ex-banquer jubilat que va decidir dedicar part del del seu temps lliure a ajudar els altres. Ell és membre de la parròquia del santíssim sacrament al barri de St Martí de Barcelona i allà han creat un grup d’ajuda fraterna que s’encarrega de repartir aliments a una vintena de famílies.
En Vicenç serà un dels voluntaris del Gran recapte.

Share →

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *