L’esclat de la crisi va convertir l’economia en l’argument hegemònic de la vida pública. La política ha estat vençuda, ha quedat lligada a les necessitats d’un moment d’extrema complexitat on el futur sembla molt difícil de visualitzar.
Un canvi de dimensió, la fi d’una època… el segle XXI, que encara no ha arribat a la majoria d’edat, està desenvolupant una personalitat pròpia, en molts sentits única… incertesa i caos, desequilibris notables en les grans economies planetàries, noves relacions comercials, canvis en els governs, creixents desigualtats, nous equilibris en els poders mundials… símptomes globals, però que a escala més pròxima poden ser clarament detectats.
Al llarg d’aquest segle XXI, India serà el país més poblat del món. La Xina el més productiu i Estats Units el més ric en renda per càpita.
Aquest són els elements que analitza el nostre convidat d’avui a l’espai Visions de Catalunya des d’Espanya, el catedràtic d’economia EMILIO ONTIVEROS, en un llibre escrit conjuntament amb l’analista MAURO GUILLEN, “UNA NUEVA ÉPOCA, los grandes retos XXI.
També l’economia, en certa mesura ha estat un detonant del creixent sentiment independentista d’una part notable de la ciutadania catalana. La necessitat d’un millor finançament, el decalatge de les balances fiscals, la manca d’inversions de l’estat a Catalunya… També en les relacions entre Catalunya i Espanya, viuen una època.
Emilio Ontiveros és fundador i president d’Analistas financieros Internacionales i catedràtic d’economia de l’empresa per la Universitat Autònoma de Madrid. Col·labora habitualment en diferents mitjans de comunicació.

Share →

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *