Un parell d’anys més i en Josep podrà fer realitat un somni: que el seu personatge artístic, el Fakir Kirman, compleixi 50 anys damunt els escenaris. Molt lluny en el temps queda la fascinació que aquell nen de només 10 anys va sentir en veure una pel·lícula que li canviaria la vida: Sueños de Circo, protagonitzada per Romy Schenider, va decidir el seu futur.
Explica en Josep que quan tenia 17 anys va encarregar un vestit de Fakir al carrer nou de la Rambla i després de llegir alguns manuals sobre el fakirisme, decidia actuar pels seus veïns en la festa major del seu barri.
Molta voluntat i perseverança… i l’aprenentatge i domini d’una tècnica que el converteix, tot i alguns accidents, en aparentment invulnerable als efectes del foc, els vidres o les taules de punxes i els ganivets… La fascinació per allò que resulta impossible des de la distància més curta. L’art de barrejar la fantasia i la força de la ment.
En Josep ha estat i és un treballador de l’espectacle que ha assolit un record Guinness mundial però que sobretot a estat capaç de viure el seu somni al llarg de més de mig segle.

Tagged with →  
Share →

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *