Un cop finalitzada la segona Guerra Mundial, Occident estrenarà l’edat d’or del capitalisme. Van ser els anomenats “30 gloriosos”: la suma de dècades que van des de l’any 1945 i fins a mitjan de la dècada dels setanta. Moments de creixement econòmic espectacular on de forma paral·lela es va començar a teixir, amb bons nivells de democràcia i llibertat, l’estat del benestar en molts països europeus. Un treball de reequilibri social que va donar aire a les classes més populars i que va servir també per desviar-los la mirada del comunisme que exportava la Unió Soviètica, en aquells anys potència també dominant, en plena guerra freda amb els Estats Units i l’Europa occidental. Continuar llegint

Share →

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *