Un vell món va morint. El vell món que va veure com la política era incapaç de posar límits a l’economia, degradant la democràcia, evitant la regeneració de la política, provocant el totalitarisme de la indiferència… la creixent distància del ciutadà de la política. La inèrcia d’un sistema que va perdre el seu encant. El triomf del diner i de la insolència.Davant d’aquest canvi de paradigma les ideologies d’esquerra van perdre el rumb. Després de crear i afavorir el benestar i el creixement de les classes mitjanes occidentals, l’esquerra va perdre part del discurs, de la seva capacitat per connectar amb una societat que es va sotmetre al totalitarisme de la indiferència.El filòsof Josep Ramoneda explora en el seu darrer llibre “La izquierda necesaria” el cúmul de circumstàncies que han provocat el que anomena autoritarisme postdemocràtic i apunta la necessitat de recuperar la política. L’única arma de que disposen els ciutadans per reequilibrar la societat.

Share →

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *