Obrim el temps dels Tertulians ocasionals del Maneres de viure. Avui en el format que cada darrer diumenge de mes compartim amb alcaldes i alcaldesses de municipis mitjans i petits del país. El relat de la política de proximitat. La més propera amb els ciutadans… aquella que coneix i escolta les històries en primera persona del singular.
Ja són prop de cinquanta els alcaldes i alcaldesses que han compartit taula al Maneres de viure de La Xarxa. Avui s’afegeixen tres més amb perfils d’una dimensió molt similar. Ens acompanya JOAN SERRA, alcalde de CASTELLOLÍ, a la comarca de l’Anoia, a tocar de l’autovia A2. Terme documentat des de l’any 961 i amb un interessant relat històric. Un municipi molt actiu en l’àmbit de ciclisme de muntanya i del motor. Castellolí té 539 habitants. Joan Serra és alcalde per “Plataforma Units per Castellolí”, una candidatura de ciutadans independents que va presentar-se a les darreres eleccions amb l’objectiu prioritari de modificar el Pla d’Ordenació Urbana Reordenar el terme municipal, sanejar i reduir la despesa municipal i millorar els serveis públics del poble, són alguns dels objectius plantejats per l’actual legislatura. També ens acompanya JOAN CASTAN, alcalde de Teià, municipi de la comarca del Maresme. El seu terme municipal, juntament amb el del Masnou, forma una vall articulada per la Riera de Teià i els seus torrents. Amb 6000 habitants i un cens notable de segones residencies, Teià, municipi amb una llarga història, manté una part de la seva activitat agrícola, centrada en la vinya i la denominació d’origen Alella. JOAN CASTAN és alcalde per la formació d’independents “Gent de Teià”, força més votada en les darreres passades eleccions municipals. Castan però ha estat vinculat a la política municipal des de 1987, en condició de regidor i posteriorment com alcalde, formant part de les llistes de Convergència i Unió. L’any 2003 va retirar-se de la política fins que l’any 2009 fundava el grup de vilatans Gent de Teià amb qui es presentaria a les eleccions. I finalment avui comparteix condició de Tertulià ocasional del Maneres de viure l’alcalde de Sant Salvador de Guardiola a la comarca del Bagès, Albert Miranda. Amb poc mes de 3200 habitants, situat entre Manresa i el límit amb l’Anoia, Sant Salvador de Guardiola té una part del municipi distribuït de forma dispersa, però manté dos nuclis antics, Guardiola i Salelles, a banda de modernes urbanitzacions. ALBERT MIRALDA lidera la formació independent “Gent pel Canvi”. Vinculat a l’activitat política municipal des de mitjans dels anys 90, va formar part de les llistes de Convergència i Unió ocupant diferents regidories municipals. L’any 2003 abandonava la política.

Share →

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *