A cop de pedal l’escriptor i periodista Rafael Vallbona ha resseguit l’orografia i el paisatge de casa nostra. Amb el vent bufantd e cara i sense perdre’s cap detall avui ens proposa una ruta que podem fer en bicicleta pels arrossars de pals. Una petita meravella.

Ruta en bici. els arrossars de Pals

 

Sortireu de l’aparcament que hi ha a la platja del Racó, a l’extrem de la platja gran de Pals, i agafareu el carrer que discorre paral·lel a la platja en sentit nord fins que el carrer queda tallat per una tanca. Llavors gireu a l’esquerra en una curta pujada. Seguiu a la dreta a les dues rotondes que trobem i aviat comenceu a baixar. Teniu primer una pineda i després el club de golf de Pals a la dreta. No deixeu mai aquest carrer ample fins que, amb el golf ja lluny de la vista, teniu un conjunt de casetes de planta i pis a la dreta. A l’esquerra hi ha una esplanada amb una caseta de fusta, la informació de l’espai protegit de les Basses d’en Coll. Deixeu llavors el carrer i agafeu el camí ample que surt de biaix a l’esquerra i transcorre entre arrossars. Sou al bell mig dels conreus.

El camí desemboca en un que creua, darrera del qual hi ha el Rec del Molí. Aneu a la dreta fins el aguaitador de les Basses d’en Coll, on podeu observar les aus. Podeu seguir endavant fins el final si voleu veure les espectaculars dunes de la platja de Pals. Després reculeu fins la cruïlla per on veníeu i seguiu recte endavant Entre arrossars. En arribar a una altra cruïlla de quatre camins gireu a la dreta passant per damunt del pont que travessa la sèquia i tot recte fins trobar un pont de fusta que us permet creuar el Rec del Molí. Seguiu endavant fins desembocar en un carril bici cimentat que ve de Mas Pinell. L’agafeu a l’esquerra, Sempre entre conreus.

Quan el carril acaba heu de seguir uns 200 metres endavant per la carretera, vigileu. Després d’una ampla ziga-zaga en baixada hi ha un mas a la dreta, Mas Pla. Un cop passat agafeu la pista que surt a ma esquerra i, entre arrossars, seguiu-la deixant la cruïlla a l‘aeròdrom. Després d’una benzinera que hi ha a la carretera que porteu just al costat dret, deixeu la pista tombant cap a la dreta fins pujar a la carretera C-31. La travesseu i agafeu la petita carretera local que us portarà a Fontanilles amb el Daró Vell al costat.

Just a l’entrar al poble, abans de que comenci la pujada, gireu a l’esquerra direcció Fontclara i Sant Julià de Boada. Ara pedalareu entre camps de pomers. Atureu-vos una estona a contemplar l’antic monestir de Sant Pau de Fontclara, avui temple parroquial. Després seguiu les indicacions que diuen ‘sortida’, deixant la carretera a Sant Julià a l’esquerra. Creueu la GI-651 i continueu pel camí fins arribar al caravàning Empordà. En aquesta cruïlla gireu a la dreta direcció cap a Pals. La pujada final per entrar al poble potser us fatiga, però te una de les millors vistes de la vila.

A Pals seguiu les indicacions de la Xarxa de Cicloturisme del Baix Empordà: dreta pel carrer de l’Hospital fins la plaça Major; al museu, esquerra pel carrer Paul Companyó; carrer Abeurador a l’esquerra, què després es passa a dir Quermany; passareu sota la carretera i ja estareu camí dels Masos de Pals. Deixeu Mas Salvi a la dreta i, en desembocar al trencall de Mas Flors gireu a esquerra entre un bosquet. Entre tobogans suaus arribareu als Masos de Pals. A la rotonda, agafeu la carretera GIV 6502 que us portarà fins la platja del Racó, on hi teniu el cotxe.

Dificultat. Baixa. Distància. 29.00 kms Temps: 2h 20’ Desnivell.110 m. Cartografia: Mapa Xarxa Cicloturisme Baix Empordà @: www. costabrava.org.

 

Tagged with →  
Share →

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *