Dos experts… un professional de llarg recorregut i un teòric abocat a la investigació sobre els mitjans i la societat, seuen un davant de l’altre a la taula del Maneres de viure. Paraula compartida que resulta molt més fecunda que el monòleg. Paraules que s’entrellacen de forma serena i respectuosa.
Dos persones apassionades de l’ofici de periodista i de la comunicació a qui proposem debatre sobre una crisi més d’aquesta societat en crisi; el periodisme… necessari, imprescindible per viure en una societat sana i democràtica.
El periodisme viu moments d’extrema dificultat econòmica i de credibilitat social. Cada cop són menys les històries que es publiquen i menys els mitjans on poder-les explicar.
A la revolució tecnològica que viuen els mitjans des de fa anys i que els ha obligat, sovint tard i malament, a reformular el model de negoci, cal sumar-hi l’impacte de la crisi econòmica que està buidant les redaccions i precaritzant els mitjans.
A Espanya prop de 7 mil periodistes van perdre la seva feina des de l’any 2008. Més llocs de treball destruïts si el comparem amb el sector de la construcció.
Baixen les vendes de diaris. Les ràdios i les televisions aposten per productes de baix cost i alta rendibilitat.

Share →

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *