El debat sobre les relacions entre Catalunya i Espanya ocupen gran part de l’espai mediatic. En certa mesura ha entrat en l’escenari per generar tensions i polèmiques que alimenten l’espectacle a les ràdios, televisions i columnes d’opinió de molts mitjans. El soroll amb que es difuminen altres temes d’interès públic i que per suposat distorsiona qualsevol reflexió serena i ponderada sobre les futures relacions entre Catalunya i Espanya. Un canvi de dimensió que agradi més o menys acceptar-ho, s’ha d’acabar produint profundament.
El soroll oculta la reflexió, es cert… però seria lògic pensar que algú s’està prenent molt seriosament a Espanya la dimensió del repte que es proposa des de Catalunya.
Afegim una nova veu a l’espai Visions de Catalunya des d’Espanya, aquest espai que des de 2010 escolta cada dissabte aquesta hora impressions diverses que des d’Espanya parlen de Catalunya.
Avui en conversa amb un home de traç singular, JORGE VESTRINGE, doctor en ciències polítiques i socials per la Universitat complutense de Madrid i que va tenir una projecció política molt significada com a dofí de Manuel Fraga en el trànsit de la vella Alianza Popular al Partit Popular. Vestringe va ser secretari general d’AP a mitjan de la dècada dels vuitanta. Posteriorment Vestringe transitaria cap a postures ideològiques més properes a l’esquerra i a l’europeisme.
Actualment es professor a la Complutense, tertulià en diferents mitjans i actiu articulista i assagista. Avui comparteix l’espai Visions de Catalunya des d’Espanya.

Share →

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *