Una dècada més tard de l’accident marítim que va provocar la pitjor catàstrofe ecològica viscuda mai a Espanya, el judici pel cas Prestige irrompia aquesta setmana en plena campanya de les eleccions gallegues.
Les imatges del txapapote, de milers de voluntaris vestits de blanc, ennegrits recollint el fuel de les costes de Galícia… el record de la lamentable i errònia gestió de la crisi per part dels responsables polítics d’aquell moment, amb l’actual president Rajoy al capdavant, han assaltat la recta final d’una campanya que avui viu a la comunitat gallega la seva jornada de reflexió.
Moltes de les enquestes publicades revaliden la majoria necessària per que el candidat del PP i actual president, Nuñez Feijo, revalidi la seva majoria. No sembla que el impacte de la gestió del govern espanyol en la crisi passi una factura insalvable pel PP gallec.
Els socialistes, amb un renovat Patxi Vázquez al capdavant, esperen reviure l’efecte Andalusia i sumar les seves forces alguna formació progressista i nacionalista per accedir novament a la Junta. El BNG resisteix però caldrà mesurar l’efecte que pot tenir en una part del seu electorat la irrupció de la nova formació de Xosé Manuel Beira, (Alternativa Galega d’Esquerda)
En un cap de setmana on Galicia però també Euskadi perfilen el seu futur polític pels darrers anys, enmig del tsunami que viuen el govern català i l’espanyol, busquem la mirada de l’articulista i professor de ciència política i de l’administració de la Universitat de Santiago de Compostela, ANTÓN LOSADA.

Share →

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *