Unes setmanes després de l’entrada en vigor de l’apujada de l’IVA, l’1 de setembre, s’han confirmat les sospites. Els preus s’han incrementat i han repercutit directament a les economies familiars, ja molt malmeses per la crisi. Una mesura que com molts economistes ja preveien farà desincentiva el consum i promou l’economia submergida. Avui al Visió de Conjunt analitzem l’impacte de l’apujada d’aquest impost en tres àmbits diferents. la cultura, on l’IVA ha passat del 8 al 21%; les perruqueries on també s’aplica el 21% i el cistell.L’IVA reduit és el que s’aplica a la majoria del productes alimentaris, AQUEST HA PASSAT DEL 8 AL 10%. Continuen en el 4% els productes considerats de primera necessitat, entre aquests llet, pa, ous fruita i verdura. Tot i això la despesa familiar s’ha incrementat perquè també es veuen alterats els tipus que graven el telèfon, la llum, els carburants…


El passat 4 d’octubre s’inaugurava a Girona la 21 ena edició del festival Temporada Alta. Una edició amb un 30% menys de pressupost i amb un increment del preu de les entrades per l’apujada de l’IVA del 8 al 18%.En parlem amb Salvador Sunyer,director del festival temporada Alta.
A aquesta hora d’un dissabte a moltes perruqueries la gent espera el seu torn. Anem cap a la perruqueria Antonio al Barri del Congrés de Barcelona. L’Antonio regenta aquest saló de barri des de fa 43 anys i, a més a més, és president del Gremi artesà de perruqueries de senyora de Barcelona i provincia.
PEr últim, parlem també de com la pujada de l’IVA ha afectat al cistell amb Enrique García, portaveu de l’OCU.

Tagged with →  
Share →

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *