Aquest cap de setmana Euskadi i Galicia viuen l’equador de les seves campanyes electorals. Al País Basc, les enquestes auguren una victòria del nacionalisme moderat representat pel Partit Nacionalista Basc i una irrupció de la nova marca de l’Esquerra abertzale, EH-Bildu, com a segona força política al Parlament. Les enquestes constaten el fracàs dels partits constitucionalistes, Partit socialista d’Euskadi i Partit Popular, que sumant les seves forces han fet possible la governabilitat des de 2009.
A l’escenari s’hi sumen tres condicionants destacats; el final de la violència d’ETA, els efectes de la crisi econòmica i el pols plantejat des de Catalunya a l’estat espanyol.
Un escenari molt interessant per ser observat. Apassionat i complex. Un escenari que validem en conversa amb el catedràtic de filosofia política i social, investigador d’Iberbaske a la Universitat del País Basc i director de l’Institut de Gorvernança democràtica.
La passada temporada conversàvem àmpliament amb Daniel Innerarity a ran de la publicació del seu assaig “La democracia del conocimiento”.

Share →

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *