Afegim noves veus a l’espai Visions de Catalunya des d’Espanya, el temps que dediquem des de fa dues temporades a escoltar veus diverses que ens expliquen com ens veuen.
Enguany aquest discurs ocupa de forma massiva el relat dels mitjans de comunicació. Sovint reflexions abraonades, plenes d’emoció i lleugeres de raons. Per això intentem buscar i compartir veus reflexives, que sumin arguments a un relat complex i tens com el que hores d’ara viuen les relacions entre Catalunya i Espanya.
Avui conversem amb el catedràtic d’història, titular del departament d’història dels moviments polítics i socials de la Universitat Complutense de Madrid, José Álvarez Junco. Un intel·lectual que ha reflexionat profundament sobre la textura de l’actual Espanya de les autonomies. Entre altres treballs, Alvarez Junco publicava l’any 2002 el llibre “Mater Dolorosa. La idea de España en el siglo XIX”, assaig que fixa la idea d’Espanya, com a pàtria mítica l’any 1808.
Compartim les reflexions serenes del professor Alvarez Junco a l’espai Visions de Catalunya des d’Espanya.

 

Tagged with →  
Share →

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *