Paguem un preu molt elevat per els excessos del passat. Els efectes d’aquesta crisi està deixant moltes famílies pel camí, està desmantellant una part de l’estat del benestar i situa Espanya i Catalunya en una situació límit i d’extrema dependència de l’exterior. El miracle econòmic de la dècada del boom immobiliari, un cop va esclatar la bombolla, ha quedat esmicolat. Transitem enmig de les runes d’aquest desastre sense saber encara ben bé com serà el futur.
Ens havien advertit, els indicadors marcaven tendències, les evidències apuntaven el camí… però ningú no va voler escoltar. Ningú va voler aturar allò que el mateix sistema havia activat.
Mentre el President del govern espanyol Mariano Rajoy especula sobre la necessitat o no de la demanda de rescat a Europa, (pel cost que suposaria les condicions del mateix), mentre el Banc d’Espanya demana més ajustos i observa una desviació important del dèficit públic, mentre coneixem les debilitats del nostre sistema financer… mentre tot això passa, milions de famílies es pregunten quan serà el final d’aquesta penitencia col·lectiva que ens esta deixant sense aire i a molts fora del sistema, sense feina, ni oportunitats.

Parlem d’economia, amb una d’aquelles veus que ens va alertar, ja fa uns anys, dels efectes demolidors de l’esclat de la bombolla immobiliària.
Compartir conversa a l’espai Maneres de viure i pensar amb el catedràtic d’economia de la Universitat Pompeu Fabra, JOSÉ GARCIA MONTALVO.

Share →

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *