En un moment en què és difícil obtenir finançament està agafant força el micromacenatge. És el mateix sistema que ja va utilitzar ser Barack Oama en la seva campanya electoral i ara s’està popularitzant. Consisteix a fer servir internet per donar a conèixer una idea i i obtenir donacions. Serveix per tota mena projectes , fins i tot per finançar queixes col.lectives.
El finançament a través de particulars també conegut amb el nom de micromecenatge està tenint molt èxit per tirar endavant tota mena de projectes dels àmbits més diversos però el què ha arrelat a Catalunya i en poc temps és el micromecenatge cultural, i en concret una plataforma, VERKAMI, especialitzada en projectes creatius i culturals.
Es tracta d’una iniciativa familiar dels mataronins, Joan, Adrià i Jonàs Salas: En Joan és biòleg i pare de l’Adrià, que és historiador de l’art i d’en Jonàs, que és físic. En només dos anys i mig de vida VERKAMI ja han materialitzat més de 300 projectes. Ens acompanya en Joan Salas.
El micromecenatge cultural no fa distincions. S’hi han acollit artistes que treuen el seu primer disc, d’altres de consagrats que s’han cansat de viure pendents de la discogràfica de torn, també projectes literaris i audiovisuals com del què us parlarem tot seguit.
Es tracta de elsbonshomesvaneenburro.cat, una ruc-movie amb la que tres bons homes tractaran de fer-nos la vida una mica més fàcil anant en burro, recollint les nostres queixes. Un projecte que disposa d’una campanya a Verkami per aconseguir el pressupost necessari per cobrir l’aventura i completar amb èxit els objectius plantejats.
En parlem amb Ferran Gassiot, un dels responsables de la ruc-movie.

Tagged with →  
Share →

One Response to El micromecenatge: Verkami