Aquesta crisi que fa escruixir la vida de milers de persones arreu de l’estat espanyol, ens ha situat col·lectivament davant el mirall. Hem vist reflectit el detall de les nostres imperfeccions que el maquillatge de la bonança econòmica induïda per la bombolla immobiliària havia dissimulat al llarg gairebé d’una dècada. Ara ho tenim clar. No ens agrada el que veiem.
Catalunya alça la veu. Aposta fort pel seu futur i posa en debat i qüestió les estructures d’un estat pactat i dissenyat en el context de la transició. A les portes d’unes eleccions, Catalunya però també Euskadi (no ho oblidem), poden situar el concepte d’Espanya en un complex trencaclosques que demanadarà de reflexió i serenor per ser abordat.
Afegim una nova Visó de Catalunya des d’Espanya. Avui escoltant la veu de Carlos Taibo, professor de ciència política de la Universitat Autònoma de Madrid. Fa uns mesos el professor Taibo publicava el llibre “España un gran país. Transición, milagro y quiebra” un assaig que posa en qüestió el projecte espanyol de finals del segle XX.

Share →

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *