Un aforisme del físic i divulgador científic Jorge Wagensberg assegura que la ciència té un magnific passat per davant. Wagensberg, impulsor del CosmoCaixa, assegura que el passat ha servit per anar reconstruint la realitat a partir de restes i rastres, un passat llarg que ens esperona a continuar buscant.
El futur està inventat en les seus de laboratoris científics més punters del món. Controlar ordinadors i informació a partir de minusculs sensors, l’esclat de la intel·ligència artificial, les potencialitats de la medicina molecular, regenerant teixits o guarint malalties genètiques. L’allargament, encara més enllà, de l’esperança de vida… noves fonts d’energia, noves formes de vida…
La tecnologia i la ciencia pot determinar el destí de la humanitat i la vida quotidiana en els propers decennis d’aquest segle XXI. Sempre ha estat així al llarg de la història de la humanitat. Ara però els vivim a alta velocitat.
A les portes de noves i massives revolucions tecnològiques, en un moment on l’esser humà disposa de més informació i coneixement que mai, hi ha qui es pregunta, amb tota la intenció, per la fi i el fi de la ciència. El fi com a objectiu, però també com a possible final.
Avui parlem d’un llibre de divulgació científica escrit amb la intenció de polemitzar, fer reflexionar i socialitzar el coneixement.
Parlem de “El Fins de la ciencia” escrit pel professor MANUEL LOZANO LEYVA que avui ens acompanya a l’espai MANERES DE VIURE I PENSAR.

Share →

2 Responses to La manera de viure i pensar del professor Manuel Lozano Leyva