La manifestació del passat dimarts 11 de setembre a Barcelona, sota el lema “Catalunya, nou estat d’Europa” marca un punt d’inflexió en les relacions entre Catalunya i Espanya. La magnitud de l’expressió ciutadana concreten un moment que quedarà fixat en el relat de la història. Silenciar-ho, menystenir-ho, no entomar reflexiva serenement el que significa i representa, esdevé un error de dimensions notables i conseqüències imprevisibles.
Com comentàvem fa uns instants amb l’Antoni Puigverd, són moltes les reflexions generades, des de Catalunya i Espanya. I moltes també les preguntes sense resposta, hores d’ara, que es generen a partir de la manifestació de l’11 de setembre de 2012.
Volem afegir una veu serena i reflexiva aquest espai que des de fa fues temporades pren la temperatura de les relacions de veïnatge entre Catalunya i Espanya.
Escoltem el historiador SANTOS JULIÁ, pensador reflexiu sobre el relat històric de l’Espanya contemporània, columnista a la premsa espanyola i autor de nombrosos assajos sobre història i política. El seu darrer llibre “Hoy no es ayer. Ensayos sobre la Espanya del siglo XX” publicat l’any 2010.
Avui ens acompanya a l’espai del Maneres de viure Visions de Catalunya des d’Espanya.

Share →

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *