Moure’s en cotxe és cada, cada dia més, un luxe. El preu de la mobilitat en vehicle privat creix considerablement com a conseqüència de l’augment dels preus dels peatges i l’increment constant del preu del carburant. Hi ha qui pot prescindir el cotxe i optar per moure’s en transport públic que també incrementa el preu de les seves tarifes. El cost de moure’s en vehicle privat fa que cada cop més conductors optin per vies alternatives lliures de peatge per fer els seus desplaçaments. Creix el trànsit en les carreteres secundaries. A les ves de peatge el trànsit s’ha reduït en prop d’un 30% en el primer trimestre de l’any. L’augment de l’IVA, aplicat aquest mes de setembre, Espanya i Catalunya tenen la benzina més cara de tot Europa abans d’impostos, ha encarit carburants, aparcaments i reparacions. La benzina s’ha pujat entre un 10 i un 16%. Els peatges entre un 5 i un 13%. Tot plegat està fent que treure el cotxe de l’aparcament i moure’s, per ciutat i carretera, esdevingui cada cop més un luxe malgrat sigui una absoluta necessitat. Volem projectar una Visió de conjunt sobre aquest tema en conversa amb ALFONS PERONA, expert en mobilitat i seguretat vial.

 

Share →

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *