El proper 19 de novembre es complirà el centenari del naixement de l’escriptor i editor català JOAN SALES, un nom cabdal de la literatura catalana contemporània, tant per l’escassa però brillant obra publicada, on destaca per sobre de tot la novel·la INCERTA GLÒRIA, per molts experts la millor novel·la sobre la guerra civil espanyola, com també per la seva vessant com a editor, en el sentit més total d’aquest concepte.
Som en plena celebració de l’any Sales, reconeixement compartit amb Pere Calders i Avel·li Artís Gener “Tisner”. Tots tres coetanis d’una generació que va viure la guerra, l’exili i que va reflectir aquesta impactant experiència personal i col·lectiva en les seves obres.
Avui volem dedicar l’espai del Visió de conjunt, tot just en plena celebració de la Setmana del llibre en català i en plena commemoració de l’any Sales, a l’autor d’INCERTA GLÒRIA, una història de supervivents, que Sales va tardar 23 anys en completar. Una novel·la immensa, ben segur una lectura o una relectura d’estiu per molts i per molts altres l’oportunitat de descobrir un dels grans noms propis, sense els quals no es pot entendre la literatura catalana de post-guerra.
Per parlar de JOAN SALES, de l’any SALES, de la seva obra i del seu llegat, compartim conversa a l’espai Visió de conjunt del Maneres de viure amb MARIA BOHIGAS, neta de l’escriptor i editor i responsable actual del segell editorial CLUB EDITOR que va fundar Sales a mitjans dels 50 i que entre d’altres autors va publicar l’obra de MERCE RODOREDA.
També ens acompanya LAURA BORRÀS, Professora de Teoria de la Literatura i literatura comparada a la Universitat de Barcelona i comissària de l’any SALES. CALDERS I TISNER.

Share →

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *