Fins avui, darrera tertúlia de la temporada, han sumat les seves veus aquest espai prop de 40 alcaldes i alcaldesses del país.
Compartim taula en condició de tertuliana ocasional del Maneres de viure amb l’alcaldessa de Cubelles MÒNICA MIQUEL. Actualment Cubelles supera els 11 mil habitants. Municipi que ha viscut un important creixement urbanístic en els darrers anys, esdevenint amb el pas dels anys en un important centre turístic i de segones residències de la comarca del Garraf.
Mònica Miquel, d’Iniciativa per Catalunya-Verds, és alcaldessa de Cubelles des de l’any 2011, tot i que l’any 1999 va assumir aquesta responsabilitat durant un breu període. Molt vinculada des de sempre a l’activitat política a Cubelles, Mònica Miquel governa actualment el municipi conjuntament amb el Partit Popular i Unitat cubellenca.
Entre els reptes de l’actual mandat polític, Cubelles observa el futur de la central tèrmica, l’arranjament del nucli antic i la construcció del futur port esportiu. Conjuntament amb el municipi veí de Cunit impulsa la marca Penedès Marítim.
Cubelles viu una difícil situació econòmica com a conseqüència del deute acumulat.
També comparteix taula en condició de tertulians ocasionals MONTSERRAT CANDINI, alcaldessa de CALELLA, municipi coneguda com la capital turística de la Cista del Maresme, a mig camí entre Barcelona i Girona. Calella acull cada any uns 250 mil turistes provinents d’Alemanya i la Gran Bretanya. Ha Calella hi viuen prop de 18 mil persones.
Montserrat Candini, filla de botiguers del municipi, ha treballat en l’àmbit de l’administració pública, amb estudis de periodisme i formació a ESADE. Funcionaria de la Generalitat en excedència. L’any 2007 es presentava com a cap de llista de Convergència i Unió a les eleccions municipals. Tot i guanyar en vots Candini no podrà formar govern. Un any després ocupava el seu escó al Senat. L’any 2011 guanya les eleccions.
Consolidar el turisme esportiu, millorar la qualitat de vida dels ciutadans del municipi, incorporant nous equipaments per fer activitats, són alguns dels reptes de futur que té plantejats l’ajuntament de Calella.
I el tercer alcalde que comparteix taula en condició de tertulià ocasional, PERE GARRIGA, alcalde d’Arbúcies, a la comarca de La Selva, situada en una profunda vall entre el Montseny i les Guilleries. Arbúcies és una vila que acull turisme interior, que busca un contacte molt directe amb la natura. Destaca per la seva important i reconeguda industria carrossera. Actualment hi viuen prop de 7 mil habitants.
Pere Garriga és fill de bosquerol i d’espardenyera. Ha treballat de fuster fins arribar a la universitat. Periodista en diferents mitjans, l’any 1995 entra en política com a regidor de la CUPA, Candidatura unitària i popular d’Arbúcies. L’any 2005 es presenta com a candidat a l’alcaldia per ENTESA PER ARBÚCIES. L’any 2011 guanya les eleccions per majoria absoluta.
Construir una nova biblioteca, arranjar serveis bàsics del municipi, apostar per les energia renovables, posar al dia els comptes municipals i cohesionar el poble, amb un notable percentatge d’immigrants, són els objectius de l’actual mandat.
Volem saludar també als companys de Ràdio Cubelles (107.5), Ràdio Calella (107.6) i Ràdio Arbúcies (107.9.).

Tagged with →  
Share →

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *