Els diumenges us hem ofert un capítol d’una conversa Fragmentada. Ens hem desplaçat a l’entorn d’un personatge per mantenir un diàleg pausat en un context determinat i posteriorment hem emès l’entrevista fragmentada en quatre parts, durant quatre diumenges consecutius. Recuperem els millors moments d’entrevistes fragmentades que vam fer començant per Stephan Hessel: diplomàtic i escriptor francès. L’autor d’ Indigneu-vos!, i Comprometeu-vos!, un dels referents intel·lectuals del moviment dels indignats.
També vam xerrar amb Boris Izaguirre, precisament en el mateix que amb en Hessel: l’hotel Casa Fuster de Barcelona, ubicat en un edifici modernista del Domènech i Muntaner.
N’hem fet molts, d’ exteriors… Hem estat a Sant Just Desvern, al Baix Llobregat, amb el poeta i arquitecte Joan Margarit.
Una altra sortida interessant va ser la que vam fer amb Eudald Carbonell per l’entorn de la necròpolis romana de la plaça Villa de Madrid de Barcelona.
Si ho mirem amb perspectiva, déu n’hi do, Jordi, la diversitat d’entorns per on hem transitat. Per exemple: el Centre d’Alt Rendiment de Sant Cugat!, un lloc que respirava competició extrema, esforç…
Sí, allà ens vam desplaçar per visitar les instal·lacions en conversa amb Anna Tarrés, seleccionadora nacional de l’equip de natació sincronitzada femení.
Això era el mes de gener. Al febrer visitàvem l’estudi d’arquitectura de Benedetta Tagliabue al casc antic de Barcelona.
També hem transitat pel centre històric de la ciutat amb el cantant Lluís Gavaldà, líder de Els Pets.
I a Oliana, el poble de l’Isidre Esteve, que ens rebia al restaurant de la família, que exhibeix motos i trofeus del pilot. Quina persona més agradable! I realista i positiu i esforçat, com sempre.
Jo recordo amb especial intensitat la conversa que vam tenir amb l’escriptor JUAN VILLORO, pel passeig Lluís Companys, fins al Parc de la Ciutadella en un matí deliciós del mes de maig. El Villoro no té pèrdua. Ens explicava, amb la seva oratòria espectacular per què ens havia citat allà.
També va ser tot un luxe, compartir una estona, conduïts per CARLES FOLGUERA, pedagog i director de La Masia, aquest centre de formació d’on han sortit alguns dels millors jugadors de futbol del món. Un centre impregnat de filosofia de vida i de joc.
Una altra sortida que va agradar molt a Jordi Sacristan va ser la que ¡vam fer al Teatre Coliseum de la mà de la cantant Sílvia Pérez Cruz. La veritat és que és una artista molt singular i amb un gran carisma.
Hi ha moments que he tingut la impressió d’anar de temple en temple. I és que, si tenim en compte que hem passat del teatre Coliesum a la Masia del Barça, per acabar la temporada a l’estudi d’un dels arquitectes més prestigiosos del país, en plena Plaça Reial de Barcelona…Oriol Bohigas,prohom de Barcelona i un dels arquitectes i urbanistes que més han influït en el disseny urbà de la Barcelona actual, amb motiu dels Jocs Olímpics de Barcelona.

Share →

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *