Els efectes de la crisi econòmica cauen a plom sobre els ciutadans més vulnerables, que decebuts, senten que s’incrementa la distància amb una classe política local que sense capacitat de resposta, respon al dictat d’Europa aquelles mesures que perfila l’hegemonia Alemanya.
Els mercats ens ofeguen en la mateixa mesura que augmenten les tensions socials front l’allau de decisions que s’activen per sortir del sotrac econòmic. Mesures per molts analistes, que només fan que augmentar l’espirar de recessió.
Europa ens arrossega i en les decisions que es prenen constatem una pèrdua de sobirania notable. Obligats per les circumstàncies, Catalunya la cedeix a Espanya i Espanya a Europa.
El nostre convidat d’avui creu que per contrarestar aquesta tendència es bandegen les banderes i s’accentua un nacionalisme que sobretot ens empeny de nou cap a una centralitat del passat, molt poc ajustada al moment que vivim.
Fa dues temporades iniciàvem l’espai Visions de Catalunya des d’Espanya amb l’escriptor, articulista i professor gallec SUSO de TORO. Aquest cap de setmana, que tanquem la segona temporada del Maneres de viure, volem compartir de nou l’espai amb ell.

Share →

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *