Vivim temps convulsos. La crisi econòmica fa cruixir les seguretats establertes al llarg de dècades de bonança, de creixent individualisme, de societats que majoritàriament basaven el seu benestar en la necessitat de consum, en una vella Europa en decadència de valors.
Des de fa mesos l’economia envaeix pràcticament tots els espais de la vida pública. En un moment on el coneixement de l’esser humà es duplica cada cinc anys, tenim la sensació d’estar més desorientats i desinformats que mai.
Ens diuen que un vell món es mort mentre que el nou món no acaba de veure la llum encara. Avui tenim l’immens plaer de compartir un temps de conversa amb un pensador atent a la ciència, convençut de que les qüestions que ocupen el nostre espai de reflexió diaria, només tindran una resposta clara i sensata quan incorporem als debats el coneixement científic del nostre cervell i dels condicionants que van marcar l’origen evolutiu.
Professor d’investigació de l’Institut de filosofia del Centre Superior d’investigacions científiques, catedràtic de lògica i filosofia de la ciència a la universitat de Barcelona, tanquem la segona temporada del Maneres de viure, conversant amb Jesús Mosterin, una de les veus lúcides i crítiques del pensament actual.

Share →

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *