Mira el Congrés des de la tribuna de la presidència atorga una immillorable visió de conjunt de l’arc parlamentari espanyol. El centre neuràlgic de la vida política de l’estat i on es visualitza la textura dels homes i dones què, escollits democràticament, representen la ciutadania del país.
Un espai on, curiosament, els ciutadans visualitzen sovint la creixent distància que existeix entre la classe política i la realitat que viuen moltes persones en les seves vides quotidianes.
Des de 1996 Jordi Jané és diputat de Convergència i Unió al congrés. Aquesta legislatura ocupa la 4a vicepresidència de la cambra catalana. Hores d’ara és un dels diputats catalans més veterans a la cambra. Un llarg període en trànsit permanent entre Catalunya i Espanya, que se’ns dubte li aporten prous elements de reflexió i coneixement per valorar l’estat de les relacions entre uns i altres.
La dura crisi que vivim ha fet que el govern central apliqui un seguit de mesures d’ajust que afecten l’autogovern, que retallen competències i que per alguns concreten una clara voluntat centralitzadora de l’estat.
En la crisi, les autonomies estant en el punt de mira. El congrés convalidava dijous les retallades aprovades fa una setmana pel govern, amb l’oposició frontal dels nacionalistes catalans, mentre que el fons de 18 mil milions d’euros per finançar les autonomies tirava endavant amb l’abstenció de CIU.
Afegim una nova Visió de Catalunya des d’Espanya amb el diputat de Convergència i Unió al Congrés JORDI JANÉ.

Share →

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *