Fa unes setmanes constatàvem, en conversa amb l’editor i escriptor Agustí Pàniker, el bon moment que les religions viuen arreu del món. Ens els darrers anys han sorgit milers de nous cultes, barreges, fusions, reformulacions de velles creences que han canviat de pell. La globalització ha fet el món petit i fa possible la barreja de textures, el coneixement de noves formes, la pràctica de religions molt allunyades dels nostres orígens culturals.
Avui volem mirar a orient però amb la sensibilitat d’occident a partir de relat d’un budista ateu, un mestre que divulga un budisme agnòstic, possible i real, a partir de la flexibilitat i la capacitat d’adaptació que mostra el budisme tradicional.
Un escocès que amb 19 anys va conèixer el Dalai Lama al Tibet, introduint-se en aquest món espiritual i exercint com a monjo durant anys. Finalment va deixar els hàbits per convertir-se en el divulgador d’un nou concepte de budisme, adaptant l’essència del budisme a la seva vida occidental.
La seva concepció radical i innovadora ha deixant empremta en un bon nombre de seguidors que el consideren un referent del budisme occidental.
Ens acostem uns instants al seu pensament, a partir del seu darrer llibre “Confesión de un ateo budista”, publicat per ediciones La Llave. Ens acompanya a l’espai Maneres de viure millor STEPHEN BATCHELOR.

Share →

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *