Aquest diumenge 1 de juliol entra en vigor la taxa estatal que grava els fàrmacs i que a Catalunya se suma a l’euro per recepta implementat el passat cap de setmana.
Els treballadors actius pagaran el 40% dels fàrmacs si la seva renda anual és inferior als 18 mil euros anuals. El 50% si reben entre els 18 mil i els 100 mil. Els qui perceben una renda anual superior als 100 mil pagaran el 60% sense màxim mensual.
Els pensionistes espanyols pagaran. Els que perceben menys de 100 mil euros l’any pagaran el 10%, La resta el 60%. Deixaran de pagar quan hagin abonat 8 euros en un mes.
En paral·lel el proper 1 d’agost Sanitat exclou 426 fàrmacs del finançament públic i avança noves revisions. Des de fa 14 anys no es revisava la llista de medicaments. Els crítics remarquen la ineficàcia de la mesura, ja que els productes que queden fora acabaven sent substituïts per altres més cars.
De tot plegat en parlem amb Carme Sabater, directora i coordinadora d’usuaris de la sanitat, salut, consum i alimentació.

Share →

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *