La crisi econòmica envaeix tots els àmbits de la vida pública. Una allau de pretextos i justificacions atorguen la qualificació de plaga bíblica allò que ens està passant, resultat dels excessos d’uns i altres i d’haver estirat més el braç que la màniga. Així ens ho expliquen. D’aquesta manera en patim els efectes.
L’esclat del cas Bankia i el posterior rescat del sistema financer espanyol, un aportació de capital molt avantatjós per Espanya, segons l’executiu de Rajoy, ha estat el penúltim capítol d’un relat incomplert i que resulta d’una forma de fer, construïda en temps de bonança, en aquell moment on les dificultats de l’economia alemanya van suposar la rebaixa del preu del diner, la creació de la bombolla immobiliària i l’esclat d’una crisi amb un final hores d’ara imprevisible.
Aquesta crisi té uns responsables, uns actors principals, uns autors intel·lectuals, econòmics i polítics, unes causes i uns efectes… pel nostre convidat d’avui uns responsables Indecents.
Compartim l’espai Visions de Catalunya des d’Espanya amb el periodista ERNESTO EKAIZER, que acaba de publicar un llibre molt documentat i contundent que descriu el relat de l’Espanya de la riquesa a l’Espanya de la pobresa i la incertesa.
INDECENTES, crònica de un atraco perfecto. Por qué lo llaman crisis cuando es estafa.
ERNESTO EKAIZER a estat redactor en cap a Madrid del diari La Vanguardia i director del diari econòmic Cinco Dias, director adjunt de EL País i editor executiu del diari Público.
Entre els seus llibres més destacats, els dedicats a Augusto Pinochet, Ruiz Mateos, Mario Conde i els banquers espanyols.

Share →

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *