Dimarts vinent, 19 de juny, es viu el 25e aniversari de l’atemptat d’Hipercor de Barcelona, l’atemptat més sagnant i indiscriminat de la banda terrorista ETA. 21 persones van morir aquell tràgic divendres. L’atemptat va significar un punt d’inflexió en molts sentits. La població cívil d’un barri obrer, la matança indiscriminada, la socialització del dolor i el territori on es va produir l’atemptat, va liquidar moltes de les complicitats que la lluita d’ETA podia generar. Aquell atemptat es produia un anys després que Barcelona fos nominada per l’organitzar els jocs olimpics del 92.
Ahir es produia un fet molt significatiu. Una de les victimes d’aquell atemptat, treballador del centre comercial, es veia cara a cara amb un dels responsables d’aquell atemptat. Robert Manrique, la veu de les victimes del terrorisme d’ETA, s’entrevistava ahir amb Rafael Caride Simon, empresonat a la presó de Zaballa, a Vitoria.

Tagged with →  
Share →

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *