Hem volgut percebre l’estat d’ànin dels ciutadans grecs, que votaven diumenge el futur del seu país… però potser alguna cosa més, el futur de l’Europa de l’euro. Les eleccions de diumenge són com una segona volta de les anteriors, les que es van viure el passat 6 de maig, amb uns resultats que van fer inviable la formació d’un nou govern prou solvent per fer front la extrema situació economica que viu el país.
Els sondejos mostren un panorama no massa clar. Els conservadors de Nova democracia d’Antonis Samaràs i l’esquerra radical Syriza de Alexis Tsipras, sumaran el màxim nombre de vots.
Siriza, un partit marginal fins fa dos mesos, ara té opció a governar el país. La seva recepta; rebuig a les dures mesures d’austeritat imposades per la Unió europea i el fons monetari internacional. L’austeritat és cosa del passat… deia el seu líder.
Samaràs, el líder conservador parla de la supervivència de la nació.
Busquem la mirada sensible i documentada de Pedro Olalla, escriptor, helenista, professor, traductor i cineasta. Viu a Grècia des de 1994, i entre molts altres llibres, acaba de publicar el llibre HISTÒRIA MENOR de GRÈCIA, una mirada humanista a la agitada historia de los griegos.

Share →

One Response to Les eleccions gregues segons l’escriptor, hel·lenista i traductor Pedro Olalla

  1. […] Entrevista en COM RADIO la mañana del fomingo 17 de junio, día de elecciones en Grecia. Categoría: General […]

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *