Ahir començava l’Eurocopa de futbol que se celebra a Polònia i Ucraïna. La malmesa Europa, tocada i parcialment enfonsada pels problemes econòmics, es distreu temporalment amb les emocions que genera el futbol.
El president del govern Mariano Rajoy apel·lava als jugadors de LA ROJA, a guanyar de nou aquesta competició per donar un “subidon de moral a los españoles” en aquests moments de dificultat… l’esport, el futbol, de nou com recurs emocional… Una Roja, que a Catalunya, malgrat la determinant presència de jugadors catalans i del Barça, genera significatives contradiccions. El periodista Fabian Ortiz reflexiona sobre els nacioanlismes de i en el futbol i es planteja la pregunta:què sentiria un adult davant de situacions com ara cantar l’himne amb el pit inflat d’orgull patriòtic, emocionar-se davant la visió de la bandera del país propi són qüestions que tenen la seva arrel en la infància…què sentiria un adult en aquestes situacions si no hagués estat educat en respecte als valors que envolten la paraula “pàtria”?

Share →

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *