Conviure amb el càncer no és fàcil. Malgrat en molts sentits la malaltia de malalties ha diluït una part del tabú que l’acompanya, “tenir càncer” i aprendre a conviure i a viure millor amb la malaltia continua sent extremament complicat.
Aprendre a gaudir de la vida acceptant la incertesa i la por de la mort és un repte per als malalts però també per a tots aquells que l’acompanyen en la navegació per la malaltia. Aprendre a gaudir de la vida convivint amb un càncer exigeix un canvi en les Maneres de viure. Un canvi de conjunt, que suma la persona malalta i el seu entorn, on sovint els ritmes i les necessitats transiten en temps i velocitats distintes. Una reacció de conjunt que suposa haver d’afrontar molts sentiments fins aquell moment desconeguts. El diagnòstic d’un càncer suposa haver de respondre i enfrontar-se a un munt de noves preguntes plenes d’incertesa. Avui volem escoltar Maneres de viure millor el diagnòstic i el trànsit per un càncer. Ho fem a partir d’un petit llibre construït en base a la suma d’experiències viscudes. “VOLEM ESTAR AMB TU”, consells útils per als familiars i els amics dels malalts de càncer, escrit per la doctora LAURA VIDAL, responsable de la divisió d’oncologia ginecològica de l’Hospital Clínic de Barcelona.

Share →

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *