Vivim temps d’incertesa i això dispara la por. El consum d’ansiolítics en el nostre país s’ha incrementat. Es parla d’un increment del 40% en els darrers 5 anys. Els metges asseguren que la meitat de les consultes que atenen els símptomes que presenta el pacient estan d’alguna manera relacionats amb quadres d’ansietat. De fet s’estima que entre un 15% i un 17% de la població ha patit alguna vegada un trastorn d’ansietat. Una de les manifestacions més patològiques de la por són els atacs d’angoixa o atacs de pànic que presenten una simptomatologia molt paralitzadora i es calcula que afecten un 3% de la població.
Quan una persona pateix un atac d’angoixa està convençuda que és víctima d’un atac de cor, pensa que es mora o que es torna boja. La persona s’ofega, té palpitacions, suors freds, tremolors, sensació de perdre el control… Però quan la persona va d’urgències, després de fer-li proves, se la reenvia cap a casa amb unes simples paraules: “Tot són nervis”.
Després d’aquests atacs moltes persones tenen tanta por a patir-ne un altre que desenvolupen fòbies que van limitant la seva vida.
Parlem avui de l’angoixa i dels atacs de pànic amb Sílvia Díez, terapeuta gestalt i amb Miguel Herrador expert en Teràpia Breu Estratègica, una tècnica que té molt èxit a l’hora de superar l’angoixa i els atacs de pànic sense tenir que recórrer a medicació.

Share →

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *