aurelio artetaEn les relacions Catalunya-Espanya els tòpics formen part del debat públic.
Els tòpics són llocs comuns, llocs verbals coneguts, transitats o freqüentats per una immensa majoria. Espais que ens fan sentir còmodes i que faciliten les coses. Vivim dels tòpics com de l’aire que respirem. Necessitem els tòpics per no haver de pensar massa, per trobar el recurs més senzill, la resposta més fàcil a les preguntes més o menys complicades. Els tòpics no són inofensius, innocus, asèptics. La seva càrrega de profunditat pot esdevenir una mena d’assumpció d’un destí prefixat o inevitable. La crisi econòmica està provocant els seus propis tòpics. Sobre el sentit i el significat dels tòpics les Visions de Catalunya des d’Espanya, en parlem avui amb el catedràtic de filosofia moral i política de la Universitat del País Basc AURELIO ARTETA, autor d’un assaig esplèndid, TANTOS TONTOS TÒPICOS, un inventari d’excuses i pretextos per no pensar massa.

Share →

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *