ana-colau300x225El terme hipoteca prové de l’àmbit immobiliari, definida com un dret real de garantia immobiliària, la societat ha adaptat el concepte com a sinònim de carrega, de pes assumit i que ens condiciona. Una carrega de la que convé desprendre’s quan no podem tirar endavant.
La hipoteca és un deute. Però un deute del que no ens podem desfer fàcilment.
En els temps de bonança contraure hipoteques immobiliàries va ser el model a seguir. La crisi financera va desfer el miratge i aquesta societat va quedar endeutada i paralitzada per la crisi. El nivell d’endeutament privat a l’estat espanyol és dels més alts del planeta. Endeutament que sumat al públic situa la nostra economia al límit de l’abisme.
Hem hipotecat les nostres vides i hem convertit el dret a l’habitatge en una falsa moneda que ara no serveix per res.
Una manera de viure millor potser sigui sense hipoteques. Però ara hi ha massa vides hipotecades que pengen d’un fil.
Compartim un temps de conversa a l’espai Maneres de viure millor amb l’advocada Ada Colau, de l’Observatori de drets econòmics, socials i culturals, activista per un habitatge digna, impulsora del moviment Stop desnonaments i enguany candidata a Catalana de l’any pel Periódico de Catalunya. Ada Colau és autora del llibre VIDES HIPOTECADES escrit conjuntament amb Adrià Alemany. De la bombolla immobiliària al dret a l’habitatge.

ada colau

Share →

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *