RAELa llengua, la convivència entre el català i el castellà a Catalunya, ha estat un material sensible utilitzat per determinats sectors per inflamar les relacions entre Espanya i Catalunya. Malgrat les veus autoritzades i solvents que s’han alçat per desmentir les dificultats o les tensions en aquesta convivència lingüística, aquest ha estat un recurs útil i efectiu per provocar tensions i enfrontaments.
El nostre convidat d’avui a l’espai Visions de Catalunya des d’Espanya és acadèmic de la Reial Acadèmia de la Llengua Espanyola des de l’any 2006 i des de fa dos anys va assumir la direcció d’aquesta prestigiosa institució cultural.
Una talaia privilegiada per observar la textura d’aquesta Espanya plural, co-oficial lingüísticament i amb reptes molt importants pel que fa al futur d’un patrimoni cultural tant potent com són les llengües en aquest món cada cop més global i tecnològic.
Tenim l’immens plaer compartir uns instants de conversa dins l’espai Visions de Catalunya des d’Espanya amb el director de la Reial Acadèmia de la Llengua Espanyola, el filòleg JOSÉ MANUEL BLECUA.

Share →

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *