xinesa actriuUs presentem la “manera de viure” de Shang Ye. Una noia xinesa de 20 anys que va arribar a Barcelona en plena adolescència. La seva Manera de viure semblava escrita, però un cop de sort la va canviar. Treballa com actriu.
Tenia 14 anys quan la Shang va aterrava a Barcelona procedent de la Xina. Abans ho havien fet gran part de la seva família que, dedicada, com tants d’altres xinesos al comerç, va instal·lar-se en aquesta Catalunya d’acollida que anava canviant la textura, els idiomes i les cultures de molts barris en pobles i ciutats del país.
La distància és tant gran, que la integració no és fàcil i l’entorn familiar es prou gran com per reproduir minúsculs hàbitats confortables. La Shang seguia el curs habitual de tants xinesos arribats per fer feina. Fins que un cop de sort la va afegir el seu rostre al catàleg de models d’una agencia publicitària.
La publicitat, reflex de la realitat social, incorporava la diversitat en els anuncis d’alimentació, cosmètica o cotxes i la Shang descobria un nou camí com actriu. Quan pensa en el futur la seva és una mirada continental, pensa en Europa, en aquesta vella Europa que resisteix com pot la pressió d’economies emergents com la Xinesa.
Comença el Maneres de viure, un programa que vol escoltar totes les textures possibles per descobrir els accents que expliquen el detall del món on vivim. Fugim de les primeres impressions, de les idees precuinades. Esperonem el pensament crític que explica Maneres de viure.

Share →

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *