jordi sevillaVivim temps de tensions i complexitats. Creixen nous problemes socials i econòmics que intenten ser resolts amb velles solucions. En massa àmbits el discurs ha quedat envellit per aquest accelerat pas del temps que canvia i transforma realitat sense mesurar dimensions i conseqüències. I la política i els polítics són per molts ciutadans, part d’aquest vell relat que ja no resulta útil per resoldre el paradigma de la complexitat.
Són els més joves qui se senten més lluny de la política. Qui mostren un creixent desinteres, una perillosa barreja d’avorriment, impotència i descretic en vers una classe política que no es capaç de garantir-los un futur com el present que han viscut els seus pares. Els joves del 68 es manifestaven per canviar el món. Els joves d’avui es manifesten per que el món no canviï a pitjor, per no viure pitjor que els seus pares.
La dictadura i el post-franquisme va forjar generacions de polítics que van escriure part d’un relat social i polític, imperfecte i discutible, però útil per construir l’estat democràtic en que vivim. El desinterés actual per la política obra un seguit de perillosos interrogants sobre el futur.
A partir d’aquesta reflexió un professional que va funcionari de professió que va exercir en condició de polític altes responsabilitats institucionals, reflexiona ara, lluny de la primera línia d’acció, sobre el valor de la política.
PARA QUÉ SIRVE HOY LA POLÍTICA, (Una democracia para escépticos) és el títol del llibre que l’exministre socialista d’Administracions públiques JORDI SEVILLA ens presenta avui a l’espai VISIONS DE CATALUNYA DES D’ESPANYA.

Share →

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *