cuestaLa dimensió i transcendència de les eleccions andaluses ha dissimulat el pols que l’expresident del Principat d’Astúries i exdirigent del Partit Popular, Francisco Alvarez Cascos, manté amb el seu expartit liderat ara per Mariano Rajoy. Les eleccions andaluses han ocultat el duel, gairebé personal, entre Cascos i Rajoy.
Una comunitat que se li resisteix al PP, que quan més clar tenia la seva victòria en les darreres autonòmiques, va veure com Cascos, exministre d’Aznar, al capdavant de Foro Astúries, li treia el triomf de les mans.
Deu mesos després de govern en minoria, amb un balanç pobre de legislatura, sense possibilitat d’aprovar els pressupostos per manca de suport, els asturians tornen a les urnes per dedicir novament qui governa el Principat.
El pols és intents i una nova derrota del PP pot provocar tensions al carrer Gènova. Però aquesta vegada Cascos no ho té fàcil. Ha perdut part del seu estrellat i les enquestes són, en aquesta comunitat, favorables al PSOE, que podria governar en minoria. Però qui juga bones cartes en aquestes eleccions és Izquierda Unida.
Analitzem aquests comicis, en jornada de reflexió al Principal d’Astúries amb el director de LA VOZ de ASTÚRIES, Juan Carlos Cuesta.

Share →

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *