JavierPerezRoyoDarrera setmana de campanya electoral a Astúries i Andalusia. En aquesta darrera comunitat el Partit Popular i el Partit socialista, mesuren la seva força després de les generals, amb un govern del PP aplicant mesures per sobreviure enmig de la crisi i un PSOE que des del lideratge de Rubalcaba intenta recuperar-se de la desfeta política que ha viscut en els darrers mesos.
Andalusia, on les enquestes donen la victòria al popular Javier Arena, els socialistes juguen una darrera carta molt important en el manteniment d’un mínim contrapoder territorial front el major poder assolit mai per la dreta espanyola.
Fins després dels comicis andalusos, el govern espanyol no presentarà els pressupostos generals de l’estat; dit d’un altre manera, no serà plenament conscient de la dimensió de l’immens retall que els comptes públics patiran per fer front a la greu situació econòmica.
Andalusia és estratègica pels dos partits majoritaris; pels socialistes per amortir la caiguda i tancar un cicle de derrotes. Pel PP per tenir les mans lliures per fer front a la crisi.
Mirem aquesta realitat escoltant la veu del Catedràtic de dret constitucional a la Universitat de Sevilla, comentarista polític en diferents mitjans, JAVIER PEREZ ROYO, que ens acompanya aquest matí a l’espai VISIONS DE CATALUNYA DES D’ESPANYA.

Tagged with →  
Share →

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *