NARCÍS COMADIRALent, títol del darrer poemari en forma de llibre escrit pel poeta i pintor Narcis Comadira, recull que concreta retalls de vida construïts amb traç precís, donant el valor exacte a cada paraula. Un treball construït a foc lent, molt lent, com creix la interpretació poètica de la realitat. Poemes que són lents d’augment als sentiments i les emocions, ampliacions profundes de moments viscuts o imaginats.
Lent és un llibre de poesia, que com tots els altres llibres de poesia escrits per Narcis Comadira, bé podria tornar a dur per títol Llast, ja que qualsevol text de poesia resulta un llast que deixa anar l’autor per poder tornar a enfilar-se o tornar a navegar més lleuger.
Aquest doble lent, en forma d’elogi a la lentitud a l’hora de llegir-lo i com a ajut per poder veure-hi millor, per augmentar les petites coses de la naturalesa i dels moviments humans, serveix per aprofundir en el descobriment més precís i lúcid del nostre món interior.
Ha celebrat els seus 70 anys en condició de poeta, artista, gastrònom, traductor, assagista, articulista… humanista, estrenant l’espectacle “Estimat Comadira”, revisió de l’obra feta, dirigida per Joan Ollé i Xavier Albertí. Ha publicat un recull d’assaigs amb el títol de “Paraules alades”. Ara publica LENT i en pots mesos veurà la llum una antologia d’aquells poemes que li han marcat la vida “Marges de foc”.

Tagged with →  
Share →

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *