La història es plena de relacions complexes entre homes i dones. El pas del temps ha canviat les formes, però les relacions entre sexes oposats, que s’atrauen i es necessiten en la mateixa mesura que s’odien i s’ignoren, mai han estat fàcils. Ara però les percebem com molt més complicades. I aquesta percepció general, respón a un seguit de raons i arguments que avui analitzarem a l’espai Maneres de viure millor.
Catalunya lidera les ruptures matrimonials al conjunt de l’estat. (Ja veieu que no tants sols liderem l’endeutament). Tot i la crisi l’any 2010 els divorcis van crèixer un 4’7% i cada dia són més les persones que viuen soles, per decisió personal o empeses per les circumstàncies.
Cada cop més creix el fenomen “single” i es calcula que a Espanya el 42% de la població està formada per homes i dones solters i solteres, divorciats/ades, vidus/ues…
Una part d’aquesta realitat per la dificultat de molts de viure en parella i assumir el que això significa en una llibertat que tendeix al no compromís, com efecte directe d’un creixent individualisme.
I en aquest context d’aparent dificultat, emergeix la violència de gènere, que continua present en aquesta societat com una xacra extremament dificil de resoldre.
Avui en la seva col·laboració mensual a l’espai Maneres de viure millor, la periodista i psicoterapeuta Gestalt Sílvia Díez Muntané, ens aporta elements per a la reflexió al voltant de les relacions entre homes i dones en la societat d’avui.
silvia diez

Share →

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *