david viñas 003En temps complexos com els que ens està tocant viure, convé ser molt curós amb allò que es diu públicament a l’hora d’oferir possibles manuals d’autojuda personal, que ens impulsin cap a la recerca d’una felicitat o d’un benestar més o menys concret.
Els temps de bonança, superades les necessitats més bàsiques, més elementals, van generar l’esclat popular dels llibres d’autoajuda, manuals en forma de llibre on s’exposaven les fonamentals, el camí a seguir, per viure millor.
La proliferació del gènere d’autoajuda ha estat tant gran, que fins i tots les llibreries han obert seccions amb prestatgeries dedicades al tema on autors de procedència molt diversa aportaven solucions als nostres problemes de cada dia. Alguns han estat veritables èxits de vendes. D’altres han viscut menor fortuna però tots han compartit un sentit i un objectiu; fer-nos la vida més fàcil.
Tant material publicat no podia escapar-se a una reflexió en forma anàlisi literari. Sobre la forma i el mètode. Sobre els recursos i la seva eficiència. Una mirada crítica a l’autoajuda que ens pot servir per entendre millor.
Sentim curiositat per la crítica en una secció que respòn al nom de Maneres de viure millor.
Parlem del llibre ERÓTICA DE LA AUTOAYUDA, del professor de teoria de la literatura i literatura comparada de la Universitat de Barcelona, DAVID VIÑAS.

Share →

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *